Sostenibilitat - Nomen Earth

DESCOBREIX EL NOSTRE COMPROMÍS AMB EL MEDI AMBIENT

Hem substituït envasos de plàstic per paper reciclable

Una altra missió del comitè d’embalatge és reduir al màxim les bobines de plàstic, seguint la línia d’aplicar mesures pensades per a reduir les emissions de CO2 i preservar el nostre entorn. Amb aquest objectiu hem canviat l’envàs de l’arròs llarg per paper 100% reciclable, un disseny més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Utilitzem energia renovable 100%

Tota l’energia que utilitzem és 100% verda. Hem reduït les emissions de CO2 en un 57,3% gràcies a la contractació d’un subministrador energètic que ens garanteix que l’energia que rebem prové de fonts renovables 100%.

Treballem per reduir els embalatges: menys plàstics i cartrons

Una de les tasques del comitè d’embalatges, format per diferents treballadors de Nomen Foods, ha estat reduir el doble envàs, havent aconseguit una reducció del 26,5%. Com a empresa subscrita a el pla empresarial de prevenció d’Ecoembes, hem aconseguit disminuir 1,50 kg per envàs disposat al mercat.

Estem canviant els fluorescents per leds

Amb l’objectiu de reduir el cost de energètic, cada any anem substituint un alt percentatge de tubs fluorescents convencionals per leds, que proporcionen un important estalvi energètic i de consum.

Hem reduït l’ús de paper i apostem per paper reciclat

L’aposta per una oficina sense papers ha permès reduir considerablement el consum de paper, així com el canvi a paper reciclat i amb menys gramatge respecte a l’anterior.

Invertim en tecnologia més eficient energèticament

La millora contínua és intrínseca a totes les àrees del procés de producció, des del molí fins a l’empaquetatge, per això invertim en sistemes intel·ligents amb noves tecnologies i maquinària més eficient energèticament que ajuden a reduir el consum d’energia.

Apostem per l’externalització logística

Optimització de la logística amb un soci extern també enfocat cap a la sostenibilitat i el compromís mediambiental, una plataforma logística amb unes instal·lacions més eficients energèticament i alineades amb la política d’empresa de reduir la petjada de carboni.

Hem eliminat les ampolles de plàstic

Hem substituït totes les ampolles de plàstic per ampolles de vidre i gots de cartró, a més d’instal·lar fonts d’aigua per a ús dels treballadors i així generar el menor residu possible.

Estem plantant arbres al voltant de la fàbrica

Impulsat pel comitè de sostenibilitat i sota la tutela del Parc Natural, estem plantant arbres autòctons al voltant de la planta de producció del Delta per a reduir-ne l’impacte visual i afavorir l’entorn amb més massa forestal. A més d’instal·lar caixes niu per a ratpenats, que contribueixen a mantenir a ratlla els mosquits de forma natural.

Compromís amb el medi ambient certificat per l’ISO 14001

Disposem d’un sistema de gestió ambiental basat en la norma ISO 14001 que promou l’obtenció de productes de qualitat minimitzant l’impacte ambiental derivat de la nostra activitat, missió alineada amb els diferents objectius ambientals plantejats per la nostra empresa.

Impulsem el conreu d’arròs ecològic

L’aposta ferma per un cultiu més sostenible i respectuós amb el medi ambient passa per conrear més arròs ecològic, en el cultiu del qual no s’empren adobs ni pesticides de síntesi, per la qual cosa conserva tot el sabor i les qualitats d’un arròs sense tractar. Un arròs pur 100%, conreat amb mètodes naturals.

Hem creat el projecte Nomen Earth

Destinem el 100% dels beneficis que generen les vendes de l’arròs Nomen Earth a finançar accions a favor del medi ambient, dedicades a lluitar contra el canvi climàtic i a aconseguir un planeta més sostenible.